Търси
Евро
Kатегории
  Меню Затвори
  Назад към списъка

  Как да изберем правилния климатик ?

  Как да изберем правилния климатик ?

  Кой климатик? 

  Да си в комфортна среда е всичко. Прекарвате много време в дома си, така че когато настъпят летните месеци, имате нужда от хладно пространство без влага. Когато купувате климатик, който е голяма инвестиция, имате нужда да знаете кой е подходящ за вас. 

  Какъв климатик да изберете за вашия дом? Това ръководство ще обхване различните видове климатици и кои са по-подходящи за вашия имот.

  Вашата стая и размер на системата.

  Вероятно най-важният фактор при избора на вашия климатик е размерът на вашата стая и новото климатично устройство. Ако изберете климатик, който е твърде малък за стая, няма да усетите голяма разлика в температурата, ако има такава. Ако вашият климатик е твърде голям за помещението, ще загубите много енергия, тъй като системата ви постоянно ще се включва и изключва, за да се опита да регулира температурата.

  Настройки на скоростта.

  Скоростта на вентилатора във вашата климатична система трябва да може да се регулира, за да можете да контролирате колко чист въздух ще тече в стаята. Ако една стая е особено гореща и задушна, например, по-висока настройка ще ви позволи да охладите стаята си много по-бързо. Освен това ще можете да намерите идеална, по-тиха настройка за използване през нощта, ако е необходимо.

   

  Други допълнителни функции.

  От дистанционни и интелигентни термостати до настройки за пестене на енергия, вашата AC система може да бъде персонализирана според вашите точни изисквания. Ако е необходимо, можете да изберете например дистанционен термостат, което означава, че можете да регулирате температурните настройки с помощта на отделен контролер. Може дори да успеете да спестите електричество и пари от сметките си, като изберете опцията за пестене на енергия на някои модели.

  Видове климатици.

  Намирането на подходящата за вас климатична система зависи изцяло от вашите нужди. Ето основните видове климатични системи в Обединеното кралство, някои от които може да са по-подходящи за вашия дом или собственост от други:

  Сплит климатични системи.

  Този вид климатизация е най-често срещаната. Сплит система климатик включва поставяне на стенно тяло вътре и свързано към него външно тяло. Този тип климатична система е чудесен избор поради редица причини. Те не само изискват само малка дупка, която трябва да бъде изрязана в стената, за да се свържат двата модула, елиминирайки необходимостта от всякаква голяма структурна работа, но също така идва с възможността сами да контролирате стайната температура и да отоплявате дома си, когато желаете.

  Ако се искате да имате стенен модул в дома си и се интересувате от ефективността на вашата система, тогава сплит системата е тази за вас.

  Защо да изберете този тип климатик?

   

  • Енергийна ефективност.
  • Предимства за охлаждане и отопление.
  • Лесен монтаж.

   

  Централна климатизация.

  Централните климатични системи са по-често срещани в по-новите жилища или новопостроените сгради. Това обикновено се дължи на факта, че каналите трябва да бъдат монтирани през съществуващите стени. Ако имате по-стар дом, това ще доведе до рязане на съществуващите ви стени - доста работа и нещо, което е по-добре да избягвате. Въпреки че нивата на енергийна ефективност са високи, първоначалните разходи също са високи. Това се дължи на инсталирането на канала и времето, необходимо за завършване. Ще трябва да инсталирате и външен компресор.

  Защо да изберете този тип климатик?

   

  • Добър за ново строителство.
  • Енергийна ефективност.
  • Ефективен и тих при работа.

   

  Ако преминавате през процес на преустройство на имота или нямате лимит в бюджета си, централната климатична система може да е подходяща.

  Преносими климатици.

  Преносимите климатици са удобна алтернатива на по-голяма климатична система и са идеални за преместване, за да охладите по-малка стая или зона. Въпреки че преносимата система не е толкова ефективна, колкото климатика с централна или сплит система, те могат да бъдат чудесен вариант за тези, които наемат имоти или са склонни да се движат често. Обикновено преносимият климатик е с по-стилен дизайн, за да се впише в интериора на вашия дом. Вградените колела улесняват транспортирането от стая в стая и също така са много лесни за управление.

  Ако имате нужда от удобна опция и нещо, което можете да транспортирате от стая в стая без да плащате, то преносимият климатик е за вас.  

  Защо да изберете този тип климатик?

   

  • Лесен за движение и контрол.
  • Чудесно за тези, които наемат или се местят често.
  • По-евтино от по-голямата система.

   

  Кой климатик е най-добър?

  Е, единственият начин да разберете със сигурност е да направите проучване на видовете системи, които вече споменахме, и да решите кои притежават най-големите предимства за вас и вашия дом. Вземете на борда предимствата и решете какво е постижимо за вашия дом.

  Ако се затруднявате да решите, винаги можете да използвате нашия уеб чат или на 0877666438 . Ще се постараем да отговорим на всички въпроси и да дадем препоръки въз основа на вашите нужди.

   

  Коментари
  Добави коментар Затвори