Търси
Kатегории
  Меню Затвори
  Назад към списъка

  10 причини да избереш онлайн пазаруването пред кварталния магазин

  10 причини да избереш онлайн пазаруването пред кварталния магазин

  От спестяване на пари до спестяване на нерви – можем да изброим поне 10 причини да останеш у дома и да пазаруваш онлайн.

  Достъпният интернет, развитието на технологиите и динамичното ежедневие изцяло промениха потребителските навици на хората. Днес всичко, което е добро за съвременния човек е с етикет „бързо“ и „лесно“.

  Бързо, лесно и удобно са определенията, които най-често чуваме за онлайн пазаруването.

  Попитахме онлайн-шопинг маниаци за техните лични причини да предпочетат електронните магазини пред традиционното пазаруване и обобщихме резултатите.

  Прочети 10-те причини, поради които онлайн пазаруването се е превърнало в едно от най-приятните преживявания на милиони хора.

  1. Простота и удобство

  Най-важната причина, поради която хората обичат да пазаруват онлайн, е  удобството. За да преживееш нещо уникално е достатъчно да следваш няколко прости стъпки – посети сайта, разгледай артикулите, избери желания продукт, попълни необходимата информация за плащане и доставка и … твоята поръчка е на

  път към теб. Дори не ти е необходимо да имаш кредитна или дебитна карта – избери опцията „с преглед и наложен платеж“. Плати когато получиш своята поръчка и си сигурен, че това е твоята супер находка.

  1. Спестяваш

  Да, дори когато пазаруваш – спестяваш.

  Спестяваш времето, което ти е необходимо да обикаляш по магазините, да търсиш място за паркиране, да се мотаеш безцелно и твоето „нещо“ все да го няма. Имаш ли телефон? Настани се удобно и посети някой онлайн мол.

  Спестяваш пари за транспорт.

  Я да те видим как ще пренесеш новото диванче, което точно сега искаш да вземеш на страхотна цена, с автобуса или малката си градска кола! Поръчай го онлайн, за да пристигне пред вратата на твоя дом в удобно за теб време и с минимална такса за доставка.

  Имаме добра новина и за спестовниците-еколози – никакви излишни тобрички и опаковки.

  1. Шопинг 24/7

  Ами да – магазините имат работно време. Лошото е, че и ти имаш работно време. Съмняваме се, че шефът ти ще приеме молба за отпуск с основание „шопинг-терапия“. Онлайн магазините, обаче, са на твое разположение 24/7.

  Ти имаш ли по-приятно предложение за обедната почивка от един бърз шопинг с колегите?

  С чаша вино и добра компания у дома можеш да обмислиш най-добрите варианти за покупка, да избираш без да бързаш и без да поглеждаш часовника.

  1. Избираш лесно

  Защо влизаш в магазин за обувки като ти трябва пътна чанта? То в маркетплейса си има всичко. И филтри си има. Добрите онлайн платформи за пазаруване са с прецизно детайлизирани категории и филтри за по-голямо удобство. Необходимо е да зададеш предпочитанията си и не се нуждаеш от продавачка или Златната рибка.

  1. Промоции и купони

  Пиеш си кафето в събота сутрин и … - 30%. Какво може да направи деня на един шопинг-маниак по-хубав от имейл с купон за отстъпка?! Защото онлайн пазаруването не е само безцелно придобиване на вещи – то е настроение, вдъхновение и радост.

  Защо да чакаш черен петък в мола? В онлайн магазините можеш да попаднеш на страхотни промоционални предложения всеки ден.

  Пряката конкуренция на онлайн и офлайн търговците си казва тежката дума – много често онлайн можеш да намериш много по-добри цени на един и същ продукт, в сравнение с цената му в традиционните магазини.

  1. Капаните на рекламите

  Всички сме се хващали в капаните на моловете и супермаркетите – излизаме за хляб, а си тръгваме с препълнени колички и 5-6 торби „спонтанни“ покупки, към които ловките продавачки учтиво са ни насочили. Даже нямаме спомен как някои неща са се озовали на касата.

  Можеш лесно да преодолееш този проблем, ако пазаруваш онлайн. „Пускай“ спокойно всичко, което ти се прииска в кошницата и направи бърза ревизия на покупките си преди да финализираш поръчката. Ако се колебаеш – остави поръчката незавършена – често онлайн търговеца ще ти направи ново ценово предложение за този продукт или ще ти предложи варианти на продукта, от  които ще останеш впечатлен.

  1. Отзиви и съвет от други онлайн купувачи

  Във физическите магазини можеш да разчиташ единствено на компетенциите на продавач-консултантите и на собствената си преценка. Там ще чуеш колко уникален и незаменим е най-скъпия тостер в магазина, нищо че препича филийките само от едната страна.

  Едно от предимствата на интернет е, че винаги можеш да потърсиш информация или съвет. Интернет потребителите са безпристрастни, достоверни и практични. Добрият онлайн търговец предоставя възможността на потребителите честно да споделят мнения и впечатления, което помага на много други купувачи като тях да вземат правилно решение за покупка.

  1. Лесна подмяна и връщане    

  И да си дойдем на … рекламацията. Дума, която буди негативни емоции и у търговци, и у купувачи. Обикновено нещо, което завършва със спор, понякога сълзи и тонове изхабени нерви. Е, не си

  заслужил това. И по тази причина, най- добре е да пазаруваш онлайн.

  Онлайн магазините и маркетплейс платформите имат точна и ясна политика на замяна и връщане на повредени или нежелани продукти.

  Винаги чети условията за рекламация и политиките за решаване на онлайн спорове. Съществуват строги държавни и европейски регулации, които ще ти спестят нерви, пари и отрицателни емоции.

  1. Онлайн търговията непрекъснато се развива

  Еволюцията е част от нашата природа. Всичко се променя, всичко се развива. Стотици хора ежедневно правят проучвания и иновации, които да улеснят хората и да подобрят качеството им на живот.

  Какво ни очаква в бъдещето на онлайн търговията?

  • Сигурност – усъвършенствани платформи и защита от изтичане на информация и лични данни.
  • Удобство – очакванията на специалистите са, че съвсем скоро ще можем да пазаруваме с гласови команди.

  Търсенията на търговците са и в посока на развитие на омникалния подход, т.е. да започнеш поръчката си на десктоп, да доразгледаш сайта на таблет и да завършиш поръчката си в движение от мобилния си телефон, без да прекъсваш процеса на пазаруване.

  1. Ти си най-прекрасният човек на света

  Представяш ли си колко проблеми можеш да си навлечеш, ако пропуснеш да купиш подаръче за годишнината от сватбата или китара на племенницата-тийнейджърка?! Но ти не си такъв човек! Винаги можеш да поръчаш желания подарък онлайн. Да, ще дойде на следващия ден, но ако изпратиш кратък имейл с картичка, с която да засвидетелстваш топлите си чувства и усилията, които си положил да избереш продукта – то ти автоматично се превръщаш в най-прекрасния човек на света.

  Не вярвам, че сме те убедили да пазаруваш онлайн, защото ти вече го правиш ежедневно. Но винаги ще очакваме да ни изпратиш твоите 1001 причини да обичаш пазаруването в интернет.

  Коментари
  Добави коментар Затвори